Saya ingin meminjam RM
Untuk Tahun

Anggaran Ansuran Bulanan:

RM 1000


*Berdasarkan daripada anggaran kadar faedah % setahun.

  Langkah 1 Masukkan Butiran Pembiayaan

  Kongsi butiran pembiayaan yang anda perlukan.

  Langkah 2 Kongsi Maklumat Perniagaan

  Agar kami dapat padankan anda dengan produk pembiayaan yang tersedia / sesuai.

  Langkah 3 Daftar / Log Masuk

  Log masuk dengan butiran anda atau daftar untuk akaun imSME.

  Langkah 4 Banding dan Pilih

  Pilih produk pembiayaan yang paling sesuai. Pihak bank akan menghubungi anda dalam masa dua (2) hari bekerja!

  PKS Berdaftar
  Jumlah Rakan Niaga
  Jumlah Pembiayaan Diluluskan
  78,980
  RM 616,888,997
  50

  Nota: Statistik sehingga 31 December 2023

  Shadow
  Slider
  Anugerah / Pengiktirafan

  Feb 2019

  Outstanding SME Development Project (Merit)

  Outstanding SME Development Project (Merit)

  Outstanding SME Development Project (Merit)

  Best Innovation in Financial Services (Merit)

  Best Innovation in Financial Services (Merit)

  Best Innovation in Financial Services (Merit)

  Best Digital Banking Solution

  Best Digital Banking Solution

  Best Digital Banking Solution

  Jul 2019

  Ogos 2020

  Association of Development Financing Institutions in Asia and the Pacific (ADFIAP)

  Karlsruhe Sustainable Finance Awards

  The Asset Triple A Awards

  Slider
  imSME diperkasakan oleh CGC

  Platform Rujukan Pembiayaan / Pinjaman PKS di Malaysia

  imSME, singkatan dari “Saya adalah mSME,” merupakan platform rujukan atas talian yang pertama di Malaysia yang membolehkan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) untuk mendapatkan pembiayaan/pinjaman perniagaan yang terbaik. Dimiliki dan diuruskan sepenuhnya oleh Credit Guarantee Corporation Malaysia Berhad (CGC), imSME mempunyai dedikasi dan tanggungjawab yang selaras untuk membantu golongan PKS dalam mendapatkan pembiayaan/pinjaman perniagaan yang tepat.

  Selain itu, sebagai rakan kongsi institusi-institusi kewangan, imSME menyediakan platform rujukan pembiayaan/pinjaman yang boleh dipercayai di Malaysia. Sebagai pusat sehenti atas talian, imSME membantu PKS mendapatkan akses yang cepat dan mudah untuk pelbagai produk pembiayaan serta perkhidmatan perundingan. Melalui senarai pilihan pembiayaan/pinjaman, PKS boleh mendapatkan pembiayaan/pinjaman yang paling sesuai dengan keperluan pembiayaan mereka.

  Di imSME, kami sentiasa mengambil langkah-langkah proaktif bagi membantu PKS untuk berada di landasan yang betul, bersama dengan perkhidmatan kaunseling. Sekiranya tiada produk padanan pembiayaan/pinjaman yang bersesuaian atau permohonan pembiayaan/pinjaman melalui imSME ditolak oleh bank, Pasukan Penasihat Kewangan imSME akan sentiasa bersedia untuk menyiasat kes-kes dan memberikan bantuan selanjutnya. Secara amnya, Pasukan Penasihat Kewangan akan melaksanakan penilaian yang komprehensif mengenai kedudukan kewangan PKS. Dengan pemahaman yang kukuh terhadap keperluan pembiayaan PKS serta cabaran mereka, Pasukan Penasihat dapat memberi bimbingan dan membuat cadangan untuk program pembangunan kapasiti atau pembiayaan alternatif dengan sewajarnya.

  imSME direka dan dibina khusus untuk memudahkan PKS untuk memperoleh pembiayaan dalam masa yang singkat. Dengan platform rujukan pembiayaan/pinjaman imSME di Malaysia, PKS dapat menikmati pengalaman pengguna yang paling lancar dan intuitif. Semasa mencari pembiayaan/pinjaman perniagaan PKS melalui imSME, PKS boleh mendapat respons daripada pihak bank yang berkaitan dalam masa yang singkat dan tanpa sebarang kerumitan. Tidak dapat dinafikan lagi imSME merupakan pilihan yang sempurna bagi PKS dan sektor perniagaan yang baru beroperasi untuk memperoleh pembiayaan/pinjaman perniagaan PKS yang terbaik di Malaysia.