Saya ingin meminjam RM
Untuk Tahun

Anggaran Ansuran Bulanan:

RM 1000


*Berdasarkan daripada anggaran kadar faedah % setahun.

  Langkah 1 Sila masukkan maklumat anda

  Gunakan kalkulator kami bagi mendapatkan produk yang memenuhi keperluan anda.

  Langkah 2 Kongsi tentang perniagaan anda

  Maklumat perniagaan anda adalah penting untuk kami. Ini akan membantu kami bagi mendapatkan padanan terbaik mengikut kesesuaian perniagaan anda.

  Langkah 3 Pendaftaran

  Sila masukkan maklumat anda dan jawab beberapa soalan mudah untuk proses pengesahan.

  Langkah 4 Banding dan pilih

  Pilihlah produk yang terbaik dan pihak bank akan menghubungi anda dalam tempoh dua (2) hari bekerja!

  PKS Berdaftar
  Jumlah Rakan Niaga
  Jumlah Pembiayaan Diluluskan
  14,631
  RM171,422,700
  43

  Nota: Statistik sehingga 31 Disember 2019

  Shadow
  Slider
  imSME diperkasakan oleh CGC dan disokong oleh Bank Negara Malaysia (BNM)

  Platform Rujukan Pembiayaan / Pinjaman PKS di Malaysia

  imSME, singkatan dari “Saya adalah mSME,” merupakan platform rujukan atas talian yang pertama di Malaysia yang membolehkan Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS) untuk mendapatkan pembiayaan/pinjaman perniagaan yang terbaik. Dimiliki dan diuruskan sepenuhnya oleh Credit Guarantee Corporation Malaysia Berhad (CGC), imSME mempunyai dedikasi dan tanggungjawab yang selaras untuk membantu golongan PKS dalam mendapatkan pembiayaan/pinjaman perniagaan yang tepat.

  Selain itu, sebagai rakan kongsi institusi-institusi kewangan, imSME menyediakan platform rujukan pembiayaan/pinjaman yang boleh dipercayai di Malaysia. Sebagai pusat sehenti atas talian, imSME membantu PKS mendapatkan akses yang cepat dan mudah untuk pelbagai produk pembiayaan serta perkhidmatan perundingan. Melalui senarai pilihan pembiayaan/pinjaman, PKS boleh mendapatkan pembiayaan/pinjaman yang paling sesuai dengan keperluan pembiayaan mereka.

  Di imSME, kami sentiasa mengambil langkah-langkah proaktif bagi membantu PKS untuk berada di landasan yang betul, bersama dengan perkhidmatan kaunseling. Sekiranya tiada produk padanan pembiayaan/pinjaman yang bersesuaian atau permohonan pembiayaan/pinjaman melalui imSME ditolak oleh bank, Pasukan Penasihat Kewangan imSME akan sentiasa bersedia untuk menyiasat kes-kes dan memberikan bantuan selanjutnya. Secara amnya, Pasukan Penasihat Kewangan akan melaksanakan penilaian yang komprehensif mengenai kedudukan kewangan PKS. Dengan pemahaman yang kukuh terhadap keperluan pembiayaan PKS serta cabaran mereka, Pasukan Penasihat dapat memberi bimbingan dan membuat cadangan untuk program pembangunan kapasiti atau pembiayaan alternatif dengan sewajarnya.

  imSME direka dan dibina khusus untuk memudahkan PKS untuk memperoleh pembiayaan dalam masa yang singkat. Dengan platform rujukan pembiayaan/pinjaman imSME di Malaysia, PKS dapat menikmati pengalaman pengguna yang paling lancar dan intuitif. Semasa mencari pembiayaan/pinjaman perniagaan PKS melalui imSME, PKS boleh mendapat respons daripada pihak bank yang berkaitan dalam masa yang singkat dan tanpa sebarang kerumitan. Tidak dapat dinafikan lagi imSME merupakan pilihan yang sempurna bagi PKS dan sektor perniagaan yang baru beroperasi untuk memperoleh pembiayaan/pinjaman perniagaan PKS yang terbaik di Malaysia.

  As part of our continuous commitment to provide better service and customer experience, imSME will be on a planned system maintenance from

  Friday 24th Jan 2020, 10.00pm until Saturday 25th Jan 2020, 11.59pm We apologise for the inconvenience. Thank you for your understanding and support.